Ödemiş'te Yerli Malı Haftası Kutlandı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası için etkinlikler düzenlendi.

Ödemiş'te Yerli Malı Haftası Kutlandı
Ödemiş ilçesinde, Yerli Malı Haftası nedeniyle Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde program yapıldı. Etkinliğe, Gereli Şehit Süleyman Özdemir İlkokulu öğrencileri de katıldı.

Öğrenciler, özel öğrenci ile birlikte kaynaşarak birlikte haftayı kutladı. Program çerçevesinde velilerin katkılarıyla oluşturulan ikramlıklar da öğrencilere sunuldu. Öğrenciler yöresel ürünler olan mısır patlatması, incir, kestane, ceviz, mandalina, elma, portakal gibi ürünleri de tüketti.

Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Taner Tokalı, haftanın önemine dikkat çekti.

Tokalı, "Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan yerli malı haftamızı bu yılda öğrencilerimiz, velilerimiz ile birlikte ayrıca misafirlerimiz Gereli Şehit Süleyman Özdemir İlkokulu öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla okulumuzda kutladık. Yerli Malı Haftası kutlanan haftalar içerisinde en çok önem arz eden haftalardan olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda yöresel, yerli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizin gelecek nesillere tanıtılması bazında etkinliklerin olmasını önemsiyoruz. Etkinlik çerçevesinde de öğrencilerimizi yerel ürünlerimizden ikram ettik, tanıttık. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kutlama programı, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA