Milletvekili Ilıcalı, Yabancı Yatırımcıları TBMM'de Kabul Etti

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’a yatırım yapmayı planlayan Çin ve Kazakistanlı yatırımcıları TBMM’de misafir etti. Yatırımcılara Erzurum ve bölgesi hakkında bilgi veren Ilıcalı, teşvik paketi ile birlikte bölgenin yatırım açısından daha da avantajlı olduğunu belirtti.

Milletvekili Ilıcalı, Yabancı Yatırımcıları TBMM'de Kabul Etti
Erzurum’un teşvik paketinden en iyi şekilde yararlanması için bulduğu her fırsatta girişimcileri Erzurum’a davet eden AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, bu kez de Çin ve Kazakistanlı yatırımcılarla bir araya geldi. Ilıcalı, Erzurum’a yatırım yapmayı planlayan Çin ve Kazakistanlı yatırımcıları Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul etti. Yatırımcılara Erzurum ve bölgesi hakkında bilgi veren Ilıcalı, teşvik paketinin Erzurum için önemine dikkat çekerek paket ile birlikte bölgenin yatırım açısından daha da avantajlı hale geldiğini dile getirdi. Erzurum’a yatırım yapacak olan yatırımcıların sorularını da yanıtlayan Milletvekili Ilıcalı, özellikle yapımı tamamlanmak üzere olan Ovit ve KOP tünelileri ile birlikte Erzurum ve çevresinin Karadeniz limanlarına açılacağını böylece üretim-tüketim bölgelerinin denizyolu ile birbirine bağlanabileceği belirtti.

Ilıcalı ve Sekmen gerçekleştirilen toplantı sonrasında misafirleri ile birlikte TBMM de öğle yemeği yedi. Yemeğinin ardından yatırımcılarla beraber Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığına giden Ilıcalı ve Sekmen Bakanlık Müsteşarı Fatih Dönmez ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Yatırımcıların beklentilerinin dile getirildiği toplantıda, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Dönmez, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA