Medya Sanat Evi'nden Bir İlk Daha

Medya Sanat Evi yine iddialı bir oyunla tiyatro severlerle buluşacak. Kadrosu üniversiteli gençlerden oluşan Medya Sanat Evi, Shakespeare’in ‘Hamlet’ ve Heiner Müller’in ‘Hamlet Makinası’ oyunlarına yapılan eklemelerle ‘Kim bu Hamlet?’i sahneledi.

Medya Sanat Evi'nden Bir İlk Daha
‘Bir Aldatmanın Anatomisi’ adlı oyunla sezonu açan Erzurum’un ilk ve tek oda tiyatrosu Medya Sanat Evi, şimdide bir dünya klasiği olan Hamlet’i sahneledi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yazarlık Bölümü öğrencisi Erkan Canlı’nın uyarladığı ‘Kim Bu Hamlet?’, Shakespeare’in ‘Hamlet’ ve Heiner Müller’in ‘Hamlet Makinası’ adlı oyunlarına eklemeler yapılarak hazırlandı. Oyunun batı modernizmi, Avrupa, Hitler ve diktatörler eleştirisi içerdiğini söyleyen Erkan Canlı, “Oyun Avrupa’nın çıkardığı savaşlar ve bir o kadar da barış yanlısı olmasının ikilemi içerisinde debelenen küçük insanları anlatıyor” dedi.

İşte oyunun kadrosu

Yönetmen: Oğuzhan Vartolioğlu, Dramaturg: Erkan Canlı, Dekar: Yalçın Bağatır, Bedrettin Akpınar, Işık-ses: Yakup Abdullahoğlu, reji asistanı Sıla Ömeroğlu. Oyuncular: Oğuzhan Vartolioğlu, Kardelen Göktaş, Erkan Canlı, Elif Siren, Atakan Çalçalı, Ahmet Ünal.

Oyun 15 - 16 - 17 Aralık tarihlerinde Bosna Caddesi üzerindeki Çağrı İş Merkezi’nin zemin katında sahnelenecek. Rezervasyon numarası ise 0530 303 51 86.

Bütün oyunculara makyaj yaptı

Dekor ve kostümleriyle dikkat çeken oyunun son provası bir hayli eğlenceli geçti. Medya Sanat Evi’nin vazgeçilmez isimlerinden olan yetenekli oyuncu Kardelen Göktaş, tüm ekip arkadaşlarının makyajını özenle yaptı. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nde okuyan Kardelen Göktaş, tiyatronun kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi. Tiyatro severleri ‘Kim bu Hamlet?’ oyununa davet eden Göktaş, “Oyun için özenle hazırlandık ve çok keyifli bir çalışma oldu. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatacağımıza eminiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA