Malatya'daki Cinsel İstismar İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Malatya, 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunan sapıkların yaşadığı kent olmamalı'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Malatya, 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunan sapıkların yaşadığı kent olmamalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'da, 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasına tepki gösterdi.

'Türkiye'nin ahlaksızlıkların görmezden gelinip, cezasız bırakıldığı bir ülke' haline getirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Ağbaba, iktidarın ülkenin sadece eğitimi, ekonomisi, güvenliği ile değil, sosyal dokusuyla da oynadığını ileri sürdü.

İnsanların 'Öğretmeninden, komşusundan, akrabasından korkar hale geldiğini' iddia eden Ağbaba, 'Bu, bir sapığın kendi başına yaptığı bir yanlıştan ibaret değil, sistematik bir ahlaksızlık zincirinin sonucunda oluşan bir durumdur.' ifadesini kullandı.

Malatya’da yaşanan istismar olayına da tepki gösteren Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

'Biz Malatya'da birlik ve beraberlik içinde yaşamayı bilirdik. Hayatı paylaşırdık. Şimdi çocuklarımızı okula göndermeye korkar hale geldik. Çocuklarımızı parklara götürmeye çekinir hale geldik. Malatya, 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunan sapıkların yaşadığı kent olmamalı. Bahsedilen insan müsveddesinin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Caydırıcılığın en aza indiği alanlarda suç oranının arttığı bir gerçektir. AKP’nin bu ve benzeri olaylardaki vurdumduymaz tavrına da bir an önce son vermesini bekliyoruz.'
Kaynak: AA