Madde Bağımlısı Genç İş Hanı Çatısını Ateşe Verdi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde geçen hafta cezaevinden çıkan madde bağımlısı genç, bir iş hanının çatısını yaktı.

Madde Bağımlısı Genç İş Hanı Çatısını Ateşe Verdi
Edinilen bilgiye göre olay, Sırakapılar Mahallesi Atatürk Parkı’nın karşısındaki bir iş hanında meydana geldi. İş hanında bulunan esnaflar polise bir vatandaşın binayı yakmaya çalıştığı ihbarında bulundu. Polis ekipleri olay yerine gelmeden geçen hafta cezaevinden çıkan madde bağımlısı Ü.U.K. adlı şahıs, iş hanının çatısına yanıcı bir maddeyle yakarak olay yerinden kaçtı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri çatıda çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü.

‘Valilikte halk gününde gündeme gelmişti’

Madde bağımlısı gencin durumunu valilikte düzenlenen Hak Günü toplantısında da otomobili zarar gören Süleyman Ök gündeme getirip Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’tan yardım istemişti. Vali Altıparmak, gencin AMATEM’e yatırılması ve tedavisine başlanması için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk’e talimat vermişti.

Çocuğunu tedavi ettirmek isteyen baba Zafer K. ise “Elimdeki belgelerle Emniyete gittim. Emniyete gitmeme rağmen bana bu hafta olmazsa haftaya olur dediler. Haftaya kadar ne olacağını bilemem dedim. Korktuğum başıma geldi. Zaten bu bir ilk değil. Devamı oğlum tedavi olmadığı sürece gelir. Oğlumla beraber dışarıda kaldım, başka yerlere zarar vermesin diye ama ne kadar başarılı olabildim. Sabahlara kadar beraber sokaklarda kaldım. Madde bağımlısı olduğu için ben hakkından gelemez oldum. Devletten istediğim yardım buydu, bunun toplum içine dönene kadar destek olmalarını istedim. Bir türlü başaralı olamadım. Yıllardır uğraş veriyorum’’demişti.

Meyve suyu almaya gittiğini sırada oğlu çatıyı ateşe verdi

Arkadaşlarının oğlunun çatıyı ateşe verdiğini söylemesi üzerine olay yerine gelen Baba Zafer K.. “Arkadaşım beni aradı ve ‘oğlun çatıyı ateşlemiş haberin var mı’ dedi.

O anda yere yıkılıyordum kendimi zor toparladım koşa koşa buraya geldim. Oğlum şuan polis ekipleri tarafından aranıyor ama şu anda yeri belirsiz" dedi.

Öte yandan şahsın madde bağımlısı olduğunu ve sürekli olay çıkarttığını belirten vatandaşlar da, yetkililerin bu çocuğu tedavi ederek topluma kazandırmasını istedi.
Kaynak: İHA