KTO Karatay Üniversitesi, Uluslararası Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak

KTO Karatay Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve IRCICA “İslam Medeniyetinde Konya” Uluslararası Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

KTO Karatay Üniversitesi, Uluslararası Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak
Kadim başkent Konya’da, kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkmayı ilke edinen ve her fırsatta bunu uygulayan KTO Karatay Üniversitesi, akademik alanda da uluslararası toplantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından “2016 yılı İslam Turizm Başkenti” ilan edilen Konya’da, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve IRCICA (İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) işbirliğinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 17-19 Aralık tarihinde “İslam Medeniyetinde Konya” Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek. “İslam Medeniyetinde Konya” Uluslararası Sempozyumu’nda, fethinden günümüze Konya’nın tarihi, kültürü, sanatı ile iktisadi ve içtimai yapısı ele alınacak. Medeni inkişafını İslam ve Türk hakimiyetiyle birlikte gerçekleştiren kentin tarihi değerleri, düzenlenecek olan sempozyumda anlatılacak. Müslümanlar tarafından 723 yılında fethedilen Konya’nın geçmişten günümüze kadar uzanan şanlı tarihinin anlatılacağı, çeşitli kültürel etkinliklerle desteklenecek programda alanında uzman katılımcılar, farklı konularda bildirilerini sunacak. “İslam Medeniyetinde Konya Uluslararası Sempozyumu”nun Konya’da gerçekleşmesi, Konya’nın, Selçuklu Sultanı Melikşah’ın Halife’den İslam coğrafyasını koruma görevini aldığı günden beri geçen bin yıllık süreçte sanayisi ile ticaretteki canlılığının yanı sıra, Selçuklu başkenti olması, Mevlana, Sadreddin Konevi, Şems-i Tebrizi, Sahib Ata, Emir Celaleddin Karatay, Hacıveyiszade Mustafa Sabri Efendi gibi değerleri bünyesinde barındırması dolayısıyla da önem arz ettiği belirtildi.

İslam Medeniyetinde Konya” Uluslararası Sempozyumu’na 5 farklı ülkeden 15 katılımcı, çeşitli bilimsel konularda 42 bildiri ile katkı sağlayacak. Fethinden günümüze Konya şehrinin tarihi, kültürü ve sanatının, iktisadi ve içtimai yapısının ele alınacağı sempozyum üç gün sürecek.
Kaynak: İHA