Konya'da Kültür Sanat

KDT'de 'Fatih (Bizans Düştü)' oyunu sahnelenecek Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 'Hz. Mevlana'da Peygamber Sevgisi' adlı uluslararası sempozyum düzenlenecek

Konya Devlet Tiyatrosunda (KDT) 'Fatih (Bizans Düştü)' adlı oyun sanatseverlerle buluşacak.

A. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği oyunun, dekor tasarımı Selim Cinisli, kostümü Esra Selah, ışık tasarımı ise Hakan Özdemir'e ait.

Fatih Sultan Mehmet'in, babasından aldığı mirasla bütünleşmesi için 'Konstantinapolis'i alma mücadelesinin anlatıldığı oyunda, iç çekişmeler ve ihanetlerin sonunda bu kentin fethedilmesi ele alınıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 17 Aralık Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de KDT sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

- 'Hz. Mevlana'da Peygamber Sevgisi'

Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bugün Dedeman Otel'de 'Hz. Mevlana'da Peygamber Sevgisi' adlı uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesince Meram Fen Lisesi'nde saat 14.00'te 'Mevlana ve Biz' konulu konferans gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında, bugün La Edri Topluluğu tarafından saat 16.30'da Dedeman Otel'de Türk Tasavvuf Musikisi Konseri icra edilecek.

Kaynak: AA