Kış Aylarının Vazgeçilmezi Açıklaması Kestane

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kestane, pişirilmiş haliyle Bilecik’te etkisini gösteren soğuk havalarda vatandaşın bir nebze de olsa içini ısıtıyor.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Açıklaması Kestane
Kış aylarının gelmesi ile birlikte kestane, seyyar tezgahları süslemeye başladı.

Seyyar tezgahlarında mangal kömüründe pişirilen kestanenin 100 gramı 3,5 liradan alıcı bulurken, satıcı İbrahim Yeni, asırlık geleneği ayakta tutmaya çalışıyor. Bilecik Belediye Aile Çay Bahçesi önünde tezgahında kestane pişirip satan İlker Şirin, kestane sevenlerin fiyata takılmadığı ve severek alıp yediklerini belirterek, “Ben bu işi 5 yıldır yapıyorum. Bu iş bizim kültürümüz. Sokaklarda kestane satıcısı görmeniz her şehrimizde, her yerde mümkün. Eskiden soba başlarında beklerdik kestanelerin olmasını. Artık o tadı özleyenler bizlere geliyor” dedi.

Pazarda 1 kilo kestanenin iyisinin 15 ile 17 lira arasında değiştiğini anlatan İlker Şirin, “Biz de alıp burada pişirip satıyoruz. Ama pazardan aldığı malın hepsini kullanamıyorsun fire verebiliyor yarısı. Burada 100 gramı 5 liradan satıyoruz. Biz de emek harcıyoruz, kömür yakıyoruz. İnsanlar dışarıdan düşününce kolay geliyor. Bazıları fiyatları yüksek buluyor. Kestane sevenler fiyatlara takılmıyor sıkça alıp tüketiyor. Kış aylarında vatandaşların bir nebze olsun içlerini ısıtıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA