Kırşehir'de Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentte kışın ağır geçmesi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldığını belirtti.

Başkan Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, yaban hayvanları için belediye ekiplerinin çalışma yaptığına vurgu yaparak, açık alanlara kuşlar için buğday, köpek, atmaca, doğan, kartal, kurt gibi yırtıcı hayvanlar için ise ekmek, kemik ve et bıraktıklarını kaydetti.

Sokak hayvanları için beslenme alanlarına kuru mamalar bırakıldığı bilgisi de paylaşılan açıklamada Başkan Bahçeci şunları kaydetti:

'Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakılıyor. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz.

Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yapıyoruz. Evlerde artan yemekleri, restoran, lokanta ve fırınlarda artan yemek ve ekmekleri sokak hayvanları için belirli noktalara bırakmalarını rica ediyoruz. Belediye Ak Masa ekiplerine bilgi verilmesi halinde, ekiplerimiz alarak sokak hayvanlarına ulaştıracaktır.'

Kaynak: AA