Kars'ta Türkiye Ve Halep'teki Saldırılar Protesto Edildi

Kars'ta bir araya gelen grup, Türkiye'deki terör ve Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü yanında toplanan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri adına basın açıklaması yapan TÜGVA Kars Yükeköğretim Koordinatörü Mevlüt Mencük, Türkiye üzerinde uzun zamandan beri oyunların oynandığını söyledi.

Türkiye'deki her terör saldırısını ülkenin her ferdine yapılmış olarak nitelendirdiklerini söyleyen Mencük, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen iç ve dış güçlerin saldırılarda etkin olduğunu söyledi.

Türkiye'deki saldırıların ülkenin son dönemde içeride ve dışarıda geldiği noktayı hazmedemeyen odakların oyunu olduğunu söyleyen Mencük, 'Ülkemizin önderlik ettiği haklı davanın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yapılan bu saldırılar, dünyanın her köşesinde yanında durduğumuz mazlumların hamisi olduğumuz gerçeğini değiştirmeyecektir. İstanbul'da yapılan hain saldırı ülkemizin dik duruşundan rahatsız olan iç ve dış hainlerin maşaları tarafından yapılmıştır.' ifadesini kullandı.

Kanayan bir yaralarının daha olduğunu aktaran Mencük, 'Suriye iç savaşa sürüklenmeden önce 5 milyon insanın yaşadığı Halep'te bugün 300 bin mazlum bombardıman altında pençeleşiyor. Halep'te 4,5 milyondan fazla insan ya mülteci olarak şehri terk etmek zorunda kaldı ya da katledildi.' diye konuştu.

Mencük, Halep'te 5 yıldır zulmün devam ettiğini hatırlatarak, 'Ümran bebekler sessizce can veriyor ve Halep'te bir tarih yok ediliyor. Buradan haykırıyoruz Halep'i İstanbul'dan ayırmıyoruz. Halep'e sahip çıkıyoruz ve bu zulüm bitene kadar durmamak boynumuzun borcu. Halep'te şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA