Kars'ta 2017 Kış Tatbikatı Yapılacak

Kars Akbaba atış ve tatbikat bölgesinde 16 Ocak-24 Şubat 2017 tarihleri arasında ağır silah atışları ve kış tatbikatı yapılacak.

Konuyla ilgili Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “ Söz konusu ağır silah atışlarının icra edileceği gün ve saatlerde koordinatları belirtilen alan, (Yolaçan, Kümbetli, Dikme, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Hacıhalil, Karakale, Gelirli, Azatköy, Ataköy, Karacaören Köyleri) can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz etmektedir” denildi.

Açıklamada, “Bu nedenle; vatandaşlarımızın, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, kamulaştırılan araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığına (Tel: 0.474.2126024) veya İl Jandarma Komutanlığına (Tel: 156 Alo Jandarma) bilgi verilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan atışların, hava yollarının uçuş emniyeti için havaalanı yönetimi ile koordine yapılması suretiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA