Kars'ta 158 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Kars’ta kar yağışı ve tipiden 158 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi’ne bağlı, karla mücadele ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, “Malumunuz çok fazla kar yağışı oldu. Şuanda 158 tane köy yolumuzun kapalı, tabi ekiplerimiz hazır çalışıyor. Önceliğimiz Jandarma ve 112’nin taleplerini değerlendiriyoruz dedi.

Çalışmaları tipinin etkilediğini ifade eden Dolu, “Çünkü bu bölgede tipi çok yaygın. Tipinin geçmesini bekliyoruz. Onun dışında da 112 ve jandarmanın talepleri öncelikli olmak üzere arkadaşlarımız köy yollarında hummalı bir şekilde çalışıyor. Tipi dindiği zaman işimiz daha da kolaylaşacak kısa sürede bütün köy yollarımızı açacağız” diye konuştu.

Öte yandan Kars merkezde 23, Akyaka’da 6, Arpaçay’da 9, Digor’da 24, Kağızman’da 50, Sarıkamış’ta 18, Selim’de 11 ve Susuz’da 17 olmak üzere toplam 158 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Kaynak: İHA