Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Heyeti Antaya'da

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİK) Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Güzdüzpolat, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Vuctor Arkhipov ve konsey üyelerinden oluşan bir heyetle Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Heyeti Antaya'da
KEİK Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Güzdüzpolat, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Vuctor Arkhipov ve konsey üyelerinden oluşan heyet Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette KEİK Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat, Rusya’nın bizim için önemli olduğunu, Antalya’nın da Rusya için bir marka olduğunu, iki devlet arasında başlatılan sıcak ilişkilere katkıda bulunmak için burada olduklarını belirtti.

KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Vuctor Arkhipov da kendilerini burada ağırladığı için Vali Karaloğlu’na teşekkür etti. Üç gündür Antalya’da olduklarını, Antalya’nın sadece bir tatil yeri olmadığını aynı zamanda ticaret, sanayi ve tarım kenti de olduğunu gördüklerini söyledi.

Ayrıca Rusya Federasyonu Turizmciler birliği temsilcisi geçtiğimiz sezon Antalya’ya gelemeyen Rus turistlerin önümüzdeki yıl Antalya’ya gelecekleri için heyecan içinde olduklarını kaydetti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, “Antalya Rusya ilişkileri, belki iki devlet arasındaki ilişkilerden daha ileri daha gelişmiş durumda çünkü biz her yıl yaklaşık üçbuçuk milyon Rus misafirimizi bu şehirde ağırlıyoruz, Ruslar Antalya’yı seviyor biz Rusları seviyoruz. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Karadeniz Bölgesindeki Ülkeler için çok önemli, bu ülkeler arasındaki barışı, istikrarı ve refahı artırmak, refahı paylaşmak adına KEİK ve onun altındaki diğer örgütler bölge için önemli, Bölge ülkeleri arasında birbirimizi tamamladığımız bir çok özelliğimiz var, Rusya’da olup bizde olmayan, bizde olup Rusya’da olmayan birçok özelliğimiz var. Bu birbirimizi tamamlayan özellikleri paylaşarak bölgedeki refahı artırırız hem de istikrarı korumuş oluruz” dedi.

Antalya Rusya ilişkilerine de değinen Karaloğlu, “başta turizm, tarım, ticaret olmak üzere birçok başlık altında Antalya’nın Rusya ile çok ciddi ilişkileri var. Bunun ötesinde Antalya’da Gayrimenkul alarak burada oturmaya karar vermiş binlerce Rus vatandaşı ve evliliklerle oluşmuş akrabalıklar var. Bunların hepsine baktığımızda aslında ilişkilerimizi daha kolay geliştirebilecek avantajlarımız olduğunu da görürüz. Turizmde geçen sezon maalesef istemediğimiz bir olay nedeniyle iyi bir yıl geçirmedik ama ümit ediyoruz ki 2017 yılında, 2016 da oluşan açığı kapatırız. Çünkü Antalya’daki turizm altyapısı, tesislerin kalitesi, yetişmiş insan gücü konuştuğumuz rakamların çok daha fazlasını burada ağırlama imkanı sağlayacak kapasitede. Tarım ürünleriyle ilgili engeller de tam olarak kalkmış değil” diye konuştu.

İki ülke arasında sadece ticareti değil sosyal ilişkileri onun ötesinde iki ülke halklarının buluşmasını kolaylaştıracak imkanları artırmamız lazım diyen Vali Karaloğlu, KEİK heyetini Antalya’da ağırlamaktan mutlu olduğunu memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA