Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük'te Mevlana Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Mevlana şiirleri ve sözlerinin okunduğu, semazen gösterisinin yapıldığı etkinlikte, 'Yavuz Hırsız' ve 'Sağırın Hasta Ziyareti' adlı gösteriler yapıldı.

İl protokolü, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katıldığı etkinlik, Karabük Üniversitesi Tasavvuf Korusu konseri ile son buldu.

- Çay Mahallesi belediyeye bağlanacak

Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy köyünün Çay Mahallesi ve iki mevkisinin belediye sınırlarına dahil olması için referandum yapıldı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki 874 seçmenin bulunduğu Çay Mahallesi'nde yapılan referandumda 3 sandıkta 434 kişi oy kullandı. Oylama sonunda, Çay Mahallesi, TOKİ ve SAKA Evleri mevkilerinin belediyeye bağlanmasını isteyen 396 kişi 'evet' oyu kullandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ortaya çıkan sonucun güzel işler yapıldığının kanıtı olduğunu, çalışmalarını halkın güveni ile yapmak niyetinde olduklarını, ilçe nüfusunun 50 bini geçtiğini söyledi.

- Yeni kimlik kartları başvuruları

Karabük Valiliği, yeni kimlik kartları için başvuruların 1 Ocak'da başlayacağını açıkladı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, 2017 yılı Ocak ayından itibaren nüfus müdürlükleri aracılığıyla yeni çipli kimlik kartlarının verilmeye başlanacağı kaydedildi.

Kaynak: AA