İskender Pala Üsküplü Okurları İle Buluştu

Yazar İskender Pala, 'Katre-i Matem' isimli eserinin Makedoncaya tercümesinin tanıtım etkinliğinde, Üsküplü okurları ile bir araya geldi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen tanıtım programına, edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Makedonca'ya 'İstanbul'un Lalesi (Laleto na İstanbul)' olarak tercüme edilen kitabın tanıtım programına, yazar Pala'nın yanı sıra ünlü Arnavut yazar Luan Starova ile akademisyen Aleksandar Prokopiev de katıldı.

Pala, burada yaptığı açıklamada, kitabının Makedoncaya tercümesi edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yazdıklarını 'gök kubbenin altında her zaman olan şeyler' olarak tanımlayan Pala, 'Sadece kıyafetler farklı. 18. yüzyılda yaşanan bir hikaye ama aslında bugünün hikayesi. İstanbul'un güzelliğiyle, belki Üsküp'ün güzelliğin örtüştürecek bir zemin hazırladığı için bu coğrafyalarda bizim hatıralarımızı ve hafızamızı tazeleyecek bir kitap.' diye konuştu.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz da Türk yazar ve edebiyatçıları Makedonya'da ağırladıkları ve kitapseverlerle buluşturdukları için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Son dönemde, Makedonya'da Türk yazar ve şairlere büyük ilgi olduğunu aktaran Korkmaz, 'Türk yazarların eserlerini tercüme etme ve burada edebiyat severlerle buluşturma misyonunun bizim için önemli olduğunu bu akşamki etkinlikte görüyoruz.' dedi.

Yazar Pala, tanıtımın ardından okurları için kitabını imzaladı.

Kaynak: AA