'Halep'e Yol Açın' Konvoyu Gölbaşı'nda Gözyaşlarıyla Karşılandı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde bir çok STK’nın da katıldığı "Halep’e Yol Açın" konvoyu Ankara’nın Göblaşı ilçesinde yüzlerce kişi tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.

'Halep'e Yol Açın' Konvoyu Gölbaşı'nda Gözyaşlarıyla Karşılandı
Türkiye’nin dört bir yanından toplanan insani yardım malzemelerini Halep’e ulaştırmak için Kazlıçeşme Meydanı’ndan yola çıkan tırlar, Gölbaşı’ndan Cilvegözü Sınır Kapısı’na uğurlandı. Konvoya 500 tırın yanı sıra yüzlerce araç da katıldı.

Konya yolunda toplanan kalabalık bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile konvoya destek verdi.

70’den 70’e her yaştan vatandaş gözyaşları ile konvoyu uğurladı. Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çeken halk, bu zulmü yapanlara ve destek verenlere lanet okudu. Konvoy geçişinde bazı vatandaşlar araçları durdurdu. "Gölbaşı’ndan Halep’e bin selam" pankartı açan vatandaşlar tekbir getirdi.

Konya yolu üzerinden geçen aracın birinden Türk bayrağının düştüğünü gören sürücülerin, araçlarını durdurarak yola düşen Türk bayrağını almaları da dikkatlerden kaçmadı.

"Halep’e yol açın" konvoyunu karşılamaya gelen AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Halep’te insanlık ölmedi mesajını Gölbaşı’ndan tüm dünyaya vediklerini ifade ederek, "Kahrolsun siyonizm. Halep’te can veren küçük bedenlerin bedelini Türk milleti olarak, Müslümanlar olarak soracağız. Halep’te çocuklar yalnız değil, Müslümanlar yalnız değil" dedi.

Kaynak: İHA