Gökçeada Belediyesi Sosyal Konutlarının Ve Çevre Düzenlemesi İşi Tamamlandı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde, Gökçeada Belediyesi tarafından inşa edilen 96 adet sosyal konutun ve çevre düzenlemesi işi tamamlandı.

Gökçeada Belediyesi Sosyal Konutlarının Ve Çevre Düzenlemesi İşi Tamamlandı
Gökçeada Belediyesi tarafından inşa edilen ve Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca belirlenen hak sahiplerine tahsisi yapılan 96 adet sosyal konutun ve çevre düzenlemesi işi tamamlandı.

Gökçeada Belediyesi tarafından 2015 yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen ihale sonrasında inşaatına başlanan ve sözleşmesinde öngörülen inşaat süresinden iki ay önce hak sahiplerine teslimlerine hazırlanılan Gökçeada Belediyesi Burhanettin KURT Sosyal Konutları, 15 Aralık Perşembe günü düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Gökçeada Belediyesi tarafından sınırlı mali imkanlara rağmen gerçekleştirilen sosyal konut uygulamasının önemli bir yerel yönetim başarısı olduğu ifade edildi. Proje yöneticilerinden alınan bilgiye göre Gökçeada’da bulunan dar gelirli ailelerin konut edinmesine imkan sağlayan Gökçeada Belediyesi Burhanettin KURT Sosyal Konutları benzerleri 150 - 200 bin TL’sına satılırken 67 bin ile 81 bin TL arasında bedel karşılığında hak sahiplerine tahsis edildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin “Gökçeada Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. 2014 yılı yerel seçimleri öncesinde halkımızın karşısına çıkıp sosyal konutlar sözü verdiğimizde, ‘daha Belediye çalıştırdığı işçi ve memurları maaşlarını ödeyemiyor nasıl başaracaksın bunu’ demişlerdi. Tüm mesai arkadaşlarımla ortak çalışma ve gayretlerimizin sonucunda doğru yönetim ile tüm planların başarılabileceğini ispat ettik. Belediyemizce gerçekleştirilen sosyal konutlar tamamlanma aşamasına geldi. Çok yakın zamanda anahtar teslimleri yapılacak olan sosyal konutlar inşaat ihalesinde belirtilen tarihten 2 ay önce hak sahiplerine teslim edilmiş olacak” dedi.

Kaynak: İHA