GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

GMİS Genel Başkanı Demirci: 'Biz üretmek, kazandırmak ve kazanmak istiyoruz. Türkiye, bu ekonomik krizi aşmak için üretmek zorunda'

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 'Biz üretmek, kazandırmak ve kazanmak istiyoruz. Türkiye, bu ekonomik krizi aşmak için üretmek zorunda.' dedi.

Demirci, sendikada düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sendika ve madenciler olarak her şart altında işlerine, aşlarına, bölgeye, Türkiye'ye ve milletin geleceğine sahip çıkacaklarını söyledi.

Türkiye'nin taş kömürüne, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ve Zonguldak'a ihtiyacı olduğunu aktaran Demirci, şöyle konuştu:

'En az yüzyıllık kömür rezervi bulunan bölgemizde, kimse 168 yıllık üretim kültürüne sahip TTK'yi küçültmekten ve daraltmaktan söz edemez. Bir kez daha yaşayarak gördük ki TTK ve Zonguldak küçüldükçe, Türkiye, borç krizine girdi. Kendi kaynaklarına ve kendi zenginliklerine yüzünü dönmek zorunda kaldı. Biz üretmek, kazandırmak ve kazanmak istiyoruz. Türkiye, bu ekonomik krizi aşmak için üretmek zorunda. Bugün TTK, kömür talebini karşılayamıyor. Kömür fiyatları yükseldiği halde satacak kömürü yok. Zonguldak, işsizlikten göç veriyor ve tek göz bebeğimiz olan TTK zor durumda.'

Demirci, GMİS Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulunun her ferdinin TTK'yi savunmaya ve bunu tüm Türkiye'ye anlatmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA