'Geçmişten Gelen Oyuncağım' Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Hatice Bahaettin Şener İlkokulu tarafından hazırlanan ‘Geçmişten Gelen Oyuncağım’ adlı proje sergisi açıldı.

'Geçmişten Gelen Oyuncağım' Projesi
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen serginin açılışına Fatsa İlçe Mili Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Akyol ve Ramazan Giden, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılan sergide öğrenciler proje kapsamında geçmişte büyüklerinin oynadığı tahtadan arabalar ve bezden bebekleri farklı bir şekilde çalışarak sergiledi. Sergiyi gezen konuklar ise çocukluklarında oynadıkları eski oyuncaklarını hatırlayarak anılarını birbirleri ile paylaştılar.

Öğrenciler ile velilerin daha fazla zaman geçirmesi ve sosyal medyadan biraz uzaklaşması adına böyle bir projeyi okul olarak gerçekleştirdiklerini belirten Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Müdürü Gökhan İslam, “Birçok farklı projeyi okulumuzda gerçekleştirdik. Çocuklarımızın internette daha az zaman geçirmeleri ve aileleri ile birlikte daha fazla zaman geçirmeleri için okulda görevli proje öğretmenimiz ile bu projeyi hayata geçirdik. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Projeyi, bir yarışma haline getirdik ve dereceye girenleri ödüllendirdik. Emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Proje koordinatörü okul öğretmenlerinden Mehmet Sağlam ise yaptığı açıklamada, “Bu projeyi çocuklarımızın aileleri ile birlikte verimli zaman geçirmeleri için gerçekleştirdik. Amacımız, çocuklarımızın kısa bir süre de olsa sosyal medyadan uzak durup ailesi ile birlikte bu eserleri ortaya çıkarırken eğlenmesiydi. Bu anlamda projemiz verimli oldu. Projemiz için 1 ay gibi bir süre belirledik ve bu eserler ortaya çıktı. 200 farklı oyuncak sergimizde yer aldı” diye konuştu.

Düzenlenen proje kapsamında tahta araba yarışmasında birinci Erdem Kartal isimli öğrenci olurken, bez bebek kategorisinde ise birinciliği İrem Keskin elde etti. Dereceye giren öğrenciler bisiklet ile ödüllendirildi.

Kültür Sarayı’ndaki oyuncak sergisinin üç gün açık olacağını bildirildi.

Kaynak: İHA