Fatih Medreseleri Vakfı'ndan Uganda'daki Müslümanlara Yardım

1986’dan beri yaptığı medrese faaliyetleri ile İslami hizmet alanında büyük başarılara imza atan Fatih Medreseleri Vakfı, ilk yurt dışı yardım hizmetini Uganda’da gerçekleştirdi.

Fatih Medreseleri Vakfı Onursal Başkanı Masum Bayraktar ve dört kişilik heyetin bizzat katıldığı Uganda ziyareti 9-12 Aralık günleri arasında gerçekleştirildi.

FM TV ekranlarından izleyici kitlesi ve Fatih Medreseleri sevenleri arasında düzenlenen yardım kampanyasında toplanan kurban, sünnet ve yemek yardımları bizzat Fatih Medreseleri Heyeti tarafından Afrikalı ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırıldı. Ayrıca bir mescit açılışı gerçekleştirilerek, yapılacak medrese ve su kuyularının yer tespitleri yapıldı. Masum Bayraktar ve Heyet Kurulu gözetiminde 282 adet kurban kesildi, 500 Ugandalı Müslüman sünnet ettirildi ve 2 bin kişilikte yemek verildi.

Kurbanların kesim anları ve sünnet merasiminin videoları teker teker kayda alınarak yardımseverlere gönderildi.

Yapılan yardımların Mevlit Kandili’ne denk getirilmesi ise yardımseverleri ve Afrikalı Müslümanları memnun etti.

Fatih Medreseleri Vakfı Onursal Başkanı Masum Bayraktar , Ugandalı Müslümanların ziyaretten memnuniyet duyduğuna vurgu yaparak, "İnsan buradaki kardeşlerimizin içinde bulunmuş olduğu durumu görünce kendi haline şükrediyor. Burada insanlar bir lokma et almak için saatlerce bekliyorlar ve alınca gerçekten bayram edercesine seviniyorlar, acilen buralarda Müslümanların eğitimleriyle ilgilenecek ehil hocalara ve medreselere ihtiyaç var ve bu vazife bize düşüyor. İnşallah geldik yerinde tespitlerimizi yaptık bundan sonra gerekli tüm adımları atacağız" dedi.

Kaynak: İHA