Doç. Dr. Kürşad Zorlu Türk Dünyası Sohbetlerine Konuk Oldu

Kırıkkale Türk Ocakları, Doç Dr. Kürşad Zorlu’nun konuk olarak katıldığı ’Türk Dünyası Sohbetleri’ adlı söyleşide bir araya geldi. Zorlu Türk Dünyasıyla bütünleşmek gerektiğini ifade etti.

Doç. Dr. Kürşad Zorlu Türk Dünyası Sohbetlerine Konuk Oldu
Kale Medya Plaza konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Özel Gazi Anadolu ilk ve orta okulu müdürü Mehmet Al, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör olayında 44 şehidimizin ruhları için Kur-an’ı kerim tilaveti gerçekleştirdi. Konferansa Türk Ocakları üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterirken, öğrenciler Zorlu’yu dikkatli bir şekilde dinleyerek, Türk Dünya’sının bilinmeyen yönlerini öğrendiler.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Murat Ünver, “Bizler Türk ocakları olarak 1912 yılından bu yana üstümüze düşen görevi ziyadesiyle yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar her hangi bir beklentiyi olmaksızın sadece yürürlük esasına göre yapılmaktadır. Biliyorsunuz Cumartesi günü bir vahim bir olay yaşadık. 44 vatan evladı bir takım hainler tarafından katledildi. Emniyet güçleri bir takımını önledi bu olay içimizi yakıyor. Allah bizi böyle büyük acılar göstermesin, şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Burada bulunan insanların arzusudur şehit olabilmek, şehit olabilmek öyle herkese kısmet olmuyor maalesef, bizlerde bu bayrak uğruna, bu kitap uğruna, Allah yoluna hizmet edebilelim.’’şeklinde konuştu.

"Feto ile daha etkin mücadele etmeliyiz"

Doç. Dr. Kürşad Zorlu, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden sonra Fetö ile ilgili etkin mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Zorlu “Başkanımın da dediği gibi saldırı bizi çok üzdü ve yaraladı. Hükümetimizi koruyarak değerlendirmeleri yapmaya çalışıyoruz. Çünkü ülkemiz içerde dışarıda adeta bir kuşatılmışlık yaşamakta bu sadece coğrafyamızın askeri kuşatılması değil, zihinsel manada kuşatılmışlık içerisindeyiz. Zaten bizi bu dönemde daha çok zorlayacak sebeplerin başında da bu gelmekte. Ben kendimi nasıl tarif ediyorum diye sorarsan, ben Türkiye Cumhuriyetçisiyim bu bağlamda bizi kapattılar. Ülkemiz savaş geçirdi. Bugün çözüm süreci dedikleri, o süreç sona ermiştir. Bu konuda doğru olan yapılmıştır, geç de olsa bir adım atılmıştır. Acımızın olduğu bir dönem, Türkiye bide yakın coğrafyasın da gelen yakın gelişmede başka bir tehlike altında. Bu 15 Temmuz hain darbe girişimini hepimiz yaşadık, ondan sonraki gelişmeleri de hepimiz biliyoruz.’’dedi.

"Avrupa 70 Milyon Euro Destek Veriyor"

Avrupa Birliği ülkelerinin her yıl terör örgütlerine 70 Milyon Euro finans desteği verdiğini belirten Doç. Dr. Zorlu, “Geçmişe dayalı olarak bugün karşımızda duran pek çok sorunun içerisindeyiz ve o unsurların yer almış olma ihtimalinin hep birlikte değerlendiriyoruz. Gerçekten bugün karşınızda olan bu, topyekün problemin sebebi aslında burası adı ne, küreselleşmedir. Topyekün bir mücadele içinde karşıya olduğumuz bir ülkeyiz, bu sadece bizim tehlikemiz değil. Orta doğudan, Orta Asya’ya balkanlardan Kafkaslara kadar milli dörtlü içerisinde ülkesini yeniden inşa etmek isteyen, Bütün ulus devletlerin karşı karşıya olduğu bir tehdittir. Stratejik bir boyutta değerlendirmesi gerekir. Taktiksel boyutta zaten karşımıza gelen PKK terör örgütü, İŞİT gibi. PKK terör örgütünün her yıl bilinen rakamıyla toplam Avrupa birliği ülkelerinden elde ettiği 70 Milyon Euro’dur.’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA