Demokratik Kongo'da Ligler Ertelendi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, ülkede devam eden siyasi kriz gerekçesiyle futbol liglerindeki karşılaşmaların ertelendiğini duyurdu.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki (DKC) siyasi kriz, ülkenin futbol liglerindeki karşılaşmaların ertelenmesine yol açtı.

Hükümet tarafından DKC Futbol Federasyonu'na yapılan çağrının ardından, ülkede başlaması gereken lig maçlarının belirsiz bir tarihe kadar ertelendiği açıklandı.

Söz konusu karar hakkında değerlendirmelerde bulunan Spor Bakanı Genel Sekreteri Barthelemy Okito, 'Ülke siyasetindeki genel durumun, statlara taşınabileceği endişesiyle bu yönde bir karar aldık.' ifadelerini kullandı.

2001 yılından bu yana DKC devlet başkanlığını yürüten Joseph Kabila'nın görev süresi 19 Aralık'ta dolacak. Muhalefet partilerinin birleşmesinden oluşan Değişim için Kazanılmış Güçler Topluluğu ile Kabila arasındaki anlaşmazlıklar, ülkeyi siyasi krize sürüklemişti. Başkent Kinşasa'da 19-20 Eylül'de taraflar arasında yaşanan şiddet olaylarında en az 50 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA