Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Pınarbaşı'nı Dinliyor

TBMM FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın dinlenmesine başlandı.

TBMM FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna bilgi veren Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Polis Akademisi sınavına giderken 4 kişinin sınavda ne çıkacağı yönünde tartıştıklarını gördüğünü belirterek, 82 Anayasası’nın maddelerinden bahsettiklerini, kendisinin de bunu duyduktan sonra gidip bahsedilen konulara ilişkin bir kitap aldığını ifade etti.

Pınarbaşı, sınavda 7 sorudan 4’nün konuşulan konular hakkında olduğunu ve bunun çok garibine gittiğini anlattı. Pınarbaşı, eğitime başladıklarında 95 kişilik özel eğitim sınıfında olduğunu, o dönem bu sınıfa Özal dönemi olduğu için “Özal Sınıf” denildiğini kaydetti.

Eğitime başladığı dönemde öğrencilerin hafta sonları “Işık Evi” denen evlere götürüldüklerini öğrendiğini söyleyen Pınarbaşı, sınıf amiri İbrahim Azcan’ın kendisini bu konuları dile getirdiği için odasına çağırdığını ve kendisine vurarak bu bilgileri kimden aldığını söylemeye zorladığını ifade etti.

Kaynak: İHA