Damlarda Biriken Karları Belediye Temizliyor

Siirt'in Eruh ilçesinde İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından cadde ve sokakların yanı sıra bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşların evinin damında biriken kar temizleniyor.

Siirt'te İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Eruh Belediyesince bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşların evinin damında biriken kar temizleniyor.

İçişleri Bakanlığınca Eruh Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç'ın, ilçede vatandaşların özlemle beklediği hizmetleri sunmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bölge genelinde olduğu gibi Eruh'ta da etkili olan kar ilçede yaşamı olumsuz etkiledi.

Kaymakam Dayanç'ın talimatıyla belediye ekipleri tarafından cadde ve sokaklarda biriken karlar iş makineleri ile temizleniyor.

Belediye ekiplerince cadde ve sokakların yanı sıra ilçede yaşayan ihtiyaç sahipleri ile bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara ait evlerin damında biriken karın temizlenmesi için de çalışma yürütülüyor.

Sunulan bu hizmetler ilçedeki vatandaşların takdirini topluyor.

- Karla mücadele için özel ekip

Dayanç, yaptığı açıklamada, tüm bölgede olduğu gibi Eruh ilçesinde de yoğun karın etkisini gösterdiğini, kar nedeniyle ulaşım anlamında vatandaşların mağdur olmaması için belediye bünyesinde oluşturdukları karla mücadele ekiplerinin ilçe genelinde çalışma başlattığını söyledi.

Belediyede ayrıca özel bir ekip kurarak, ilçe merkezinde yaşayan ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinin önü ve damını temizlediklerini dile getiren Dayanç, yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava koşullarından vatandaşların etkilenmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını ve bu tedbirleri uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Dayanç, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarına işaret ederek, kış boyunca da karla mücadeleye ilçede etkin bir şekilde devam edileceğini sözlerine ekledi.

Evlerinin damı temizlenen vatandaşlar, belediyenin sunduğu bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA