Çüngüş'te Evlerine Ulaşamayanlar İçin Konukevi Yapıldı

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçe Belediyesi, ağır kış koşullarında ilçeye gelen ve evlerine dönemeyen vatandaşlar için 10 yataklı ve otel konforunda bir konukevi yaptırdı.

Çüngüş'te Evlerine Ulaşamayanlar İçin Konukevi Yapıldı
Diyarbakır’a 117 kilometre uzaklıkta bulunan ve kış aylarının büyük bölümünü kar altında geçiren Çüngüş ilçesinde belediye, ilçeye gelen ve yollar kapanınca evlerine dönemeyen vatandaşlar için 10 yataklı konukevi yaptırdı. Otel bulunmayan ilçede konukevinin odalarında televizyon, elbise dolabı, banyo ve tuvalet mevcut.

“Otel olmadığı için yaptırdık”

Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, kış aylarında ilçeye gelen vatandaşların yoğun kar yağışı olduğu günlerde evlerine dönemediklerini belirterek, “40-50 kilometre uzaklıkta olan mahallelerimiz var. Vatandaşlarımız ilçeye geldiklerinde coğrafi koşullar ve kış şartlarından dolayı çoğu zaman evlerine dönemiyorlar. İlçede de bir otel olmadığından dolayı belediyeye ait 10 yataklı bir konukevi yaptırdım. Zorlu kış şartlarının hazırlığını yaparak vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet sunuyoruz. 5 yıldızlı otel demeyelim de vatandaşımızın rahat edebileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve imkanlarımız dahilinde bir hizmet veriyoruz. Vatandaşımız da çok memnun. Vatandaşlarımızın memnun olması da bizi memnun ediyor. Bundan büyük mutluluk olmaz” dedi.

Kaynak: İHA