Çocuk Gözüyle İnsan Hakları

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ve Göçmen Hizmetleri Merkezi, Üstün Zekalı Ve Yetenekli Çocuklar Derneği ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliği ile "Hakkım Var. Çocuk Gözüyle İnsan Hakları” programı gerçekleştirildi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda Keçiören’de eğitim gören 4. sınıf öğrencileri ve Keçiören’de yaşayan göçmen çocukların katıldığı programda konuşan AYBÜ Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan, farklı kültürlerden çocuklarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AYBÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur ise, “Hakta Çocuk Çocukta Hak” konulu konuşmasında genelde insan, özelde çocuk haklarından bahsederken, İçişleri Baklanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden Psikolog Arzu Çalışkan Sarı programa katılan göçmen çocuklara dil ve içerik yönünden özel olarak tasarlanmış “MUYU” eğitim setlerini hediye etti.

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Liderlik Akademisi eski öğrencisi Av. Rümeysa Kalın da dezavantajlı grupta yer alan çocukların desteklenmesi ve sahip oldukları haklara ulaşma konusunda devletin gösterdiği çabalar üzerinde durdu. Kalın, lise yıllarında yer aldığı liderlik kampının kendisine katkılarını ve orada katıldığı faaliyetlerin hayatına yön verecek düzeyde değerli olduğunu da vurguladı.

Konuşmaların ardından ÜZYEÇDE-ÇODAM Ritim Topluluğu salondaki misafirleri coştururken, Yaratıcı Drama Atölyesi öğrencileri “Çocuk Deyip Geçme Haklarımı Yeme” diyerek çocuk haklarını vurgulayan ve kurgusunu kendilerinin hazırladığı canlandırmaları sergilediler. Programda ayrıca Resim Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı “Haklarım” konulu resim sergisi de büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA