Balık Fiyatlarında 'Kötü Hava Şartları Etkisi

Samsun'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, tezgaha gelen balık miktarının azalması ve fiyatların artmasına neden oldu.

Samsun'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle balık fiyatları yükseldi.

Karadeniz'de etkili olan kar ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, tezgahlardaki balıkların azalmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Satış Pazarı'nda balıkçılık yapan Tarık Balcı, AA muhabirine, bu sezon palamut ile çinekop türlerinin bol avlandığını, kısa süre kendini gösteren hamsinin de daha sonra hava şartlarından dolayı azaldığını anlattı.

Son günlerdeki olumsuz hava şartlarının tezgahlara olumsuz yansıdığını dile getiren Balcı, balıkçıların denize açılamadığını, bunun da tezgaha gelen balığı azalmasına ve fiyatların yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Balcı, birkaç gün öncesine kadar 7-10 liradan sattıkları hamsinin kilogramının 12-15 liraya yükseldiğini vurguladı.

Balıkçı Hakkı Yılmaz ise fırtına nedeniyle teknelerin denize açılamadığını, bu durumun en çok hamsi fiyatını etkilediğini belirtti.

Hava şartlarının düzelmesiyle fiyatların da düşeceğini ifade eden Yılmaz, 'Hava şartlarından dolayı fiyat artışı var. Fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Balık az olunca fiyatlar da arttı.' dedi.

Balık Satış Pazarı'nda hamsi 12-15, somon 13-15, mezgit 15-25, levrek 20-25, çinekop 25-30, zargana ise 15-20 liradan satışa sunuluyor.
Kaynak: AA