Azeri Gelin İle Türk Damat Görücü Usulü Evlendi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir beyaz eşya mağazasında çalışan Taner Işık görücü usulü görüp beğendiği Azerbaycanlı Yegane Salehova ile dünya evine girdi.

Azeri Gelin İle Türk Damat Görücü Usulü Evlendi
Fatsa Kılavuzömer Mahallesi’nde İrfan-Fatma Işık çiftinin oğlu Taner ile Azerbaycan Sumgayıt kentinden Esger-Nailah Salehova çiftinin kızı Yegane Salehova’nın nikah törenleri Fatsa Belediyesi’nde gerçekleşti. Taner-Yegane çiftinin nikah memurluğunu Fatsa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Başta yaparken, nikah şahitleri ise Hasan Özmaden ve Ülkü Işık oldu.

Fatsa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Başta nikah töreninde çiftlerin “Evet” onayını aldıktan sonra imzaların atılması ile birlikte evlilik cüzdanını Azeri gelin Yegane Salehova’ya verdi.

Damat Taner Işık’ın babası İrfan Işık Azeri gelini oğlu ile görücü usulü ile evlendirdiklerini belirterek, “Bir akrabamızın oğlu Azerbaycan’dan evlilik yapmıştı. O Azeri gelinin tavsiyesi ile Yegane kızımızı oğlum ile tanıştırdık ve evlenmelerine karar verdik. Aile olarak onlar bizi biz onları çok sevdik. Ben oğlum ile gelinime bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA