Arabuluculuk Atölye Çalışması

Adana'da, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından uyuşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözümünü teşvik etmek amacıyla 'Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Atölye Çalışması' semineri düzenlenecek.

Adana Barosu Hukukçular Derneği Konferans Salonu'nda yapılacak seminerde, uzmanlar tarafından arabuluculuk hazırlık aşamasına ilişkin sorunlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar, kullanılacak çerçeveleme, söz ve beden dili ile özetleme yeteneklerinin geliştirilmesi konularında bilgi verilecek.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Umut İlhan Durmuşoğlu ile çok sayıda kişinin de katılacağı atölye çalışmasının sonunda, eğitim alanlar ile arabuluculuk sürecinin baştan sona canlandırılması yapılacak.

Seminere ilişkin bilgi veren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Bakanlığının alternatif çözüm yolları ile adalet hizmetini daha da hızlandırmayı hedeflendiğini söyledi.

Yeldan, arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:

'Bu uygulamayla hukuk davalarında, içinde bulundukları uyuşmazlık nedeniyle sorunlar yaşayan ve gerilen taraflar bir araya getirilerek karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi çerçevesinde, alternatif çözüm önerileriyle, 'kaybedeni olmayan' şekilde çözüme gidilecek. Bu bağlamda arabuluculuk, adalet sistemimizde rahatlama sağlayacağı gibi tarafların da hem maddi yönden hem de zamandan kazanmalarını sağlayacak. Bu bağlamda, arabulucuların bilgi ve birikimine katkı sağlayacak seminerin yararlı olacağını düşünüyorum.'

Kaynak: AA