AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Açıklaması

'Bütün dünya şunu bilmelidir ki Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir' 'PKK’ya resmen terör örgütü listesinde yer almasına karşın ses çıkarmayan ülkelerin Türkiye’ye yönelik demokrasiden uzaklaşma eleştirileri anlamsız ve inandırıcı değil'.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan Türkiye'nin demokrasiden ve terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada AKPM İzleme Komitesi, Siyasi Komisyon ve Divan toplantılarına katılmak üzere Paris’e geldiğini belirterek bu toplantılarda Türkiye’nin tezlerini anlatacağını dile getirdi.

Talip Küçükcan açıklamasında Türkiye'nin terörle mücadelesinin meşru ve zaruri olduğunu belirterek, 'Bütün dünya şunu bilmelidir ki Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Avrupa’nın sokaklarında serbestçe faaliyet gösteren, haraç toplayan ve terör ağına militan devşiren PKK’ya resmen terör örgütü listesinde yer almasına karşın ses çıkarmayan ülkelerin Türkiye’ye yönelik demokrasiden uzaklaşma eleştirileri anlamsız ve inandırıcı değil. Zira 15 Temmuz gecesi açık ve net biçimde ispatlandığı üzere Türkiye’de demokrasinin ve demokratik kurumların hamisi ve bekçisinin bizatihi Türk halkı olduğunu bütün dünya gördü.' ifadelerine yer verdi.

Küçükcan 7 Haziran 2015 seçimlerini takiben PKK’nın başlattığı hendek ve barikat terörüne karşı alınan önlemler, terörle mücadelede atılan adımlar ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal döneminde alınan kararların AKPM gündemine sıklıkla getirildiğini ve Paris’teki toplantılarda Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri olduğunu kaydetti.

AKPM komisyon toplantılarındaki Türkiye'ye yönelik eleştirilerin 'kabul edilemez' olduğunu vurgulayan Küçükcan şunları kaydetti:

'Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyan, Venedik Komisyonu ile işbirliği yapan ve demokrasisini güçlendiren bir ülke. Ancak Türkiye’nin karşılaştığı terör saldırıları, darbe girişimi, PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün güvenliğimize yönelik tehditleri ülkemizin olağanüstü hal ilan etmesini zaruri kılmıştır. Avrupa Konseyine üye ülkelerin çoğu Fransa’nın Kasım 2015 tarihinde ilan ettiği olağanüstü hali beşinci kez uzatmasına rağmen bu ülkeye eleştiri yöneltmiyorlar. PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi üç tehlikeli örgütün saldırısına maruz kalan Türkiye’ye ise haksız ve sert eleştiriler yöneltiliyor.' ifadelerini kullandı.

Küçükcan ayrıca olağanüstü hal ilanının anayasal bir hak olduğunu, benzer saldırılara maruz kalan diğer ülkelerin de bu mekanizmaya başvurduğunu ve bunun demokrasiden ve demokratik değerlerden uzaklaşma anlamına gelmediğini vurguladı.

Kaynak: AA