AİHM'den Sokağa Çıkma Yasakları Kararı

Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlere ilişkin şikayetleri değerlendiren mahkeme, başvurular hakkında Türkiye'den görüş talep etme kararı alırken şikayetlerin bir kısmının da reddedildiğini açıkladı.

Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlereilişkin şikayetler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) değerlendirildi. Mahkeme, başvuruların Türkiye'ye gönderilmesine ve görüş talep edilmesine karar vererek, şikayetlerin bir kısmının da reddedildiğini duyurdu.

AİHM, Ağustos 2015'ten itibaren terörle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve alınan önlemler hakkında yapılan şikayet başvurularını değerlendirdi. 34 başvurunun değerlendirildiği ve yazılı görüş alınması için Türk hükümetine sunulduğu belirtilen kararda, şikayetlerin bir kısmının da reddedildiği belirtildi.

AİHM'den yapılan açıklamada, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Ağustos 2015'ten bu yana Türkiye’de uygulanmakta olan sokağa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlere ilişkin çeşitli konularda şikayetlerin dile getirildiği, 34 başvurunun Türkiye hükümetine bildirilmesine ve hükümetin yazılı görüşlerini sunmaya davet edilmesine karar vermiştir. Başvurularda dile getirilen şikayetlerinbir kısmı da kabul edilemez bulunmuştur. AİHM başvuruların esasına ilişkin kararını ileriki bir tarihteverecektir.' ifadeleri yer aldı

AİHM, bu yılın başında da bazı şehirlerde sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan başvuruları reddetmişti.
Kaynak: AA