'Afrika'da Alın Teri' Fotoğraf Sergisi Açıldı

Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz'ün, Afrika'daki yoksulluğu, gelir eşitsizliğini ve unutulmuşluğu gözler önüne serdiği sergi, 13 Ocak 2017 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz'ün, Afrika'daki yoksulluğu, gelir eşitsizliğini ve unutulmuşluğu gözler önüne serdiği 'Afrika'da Alın Teri' isimli fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Gündüz, fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in sergi için 'Kara Kıtanın Senfonisi' tabirini kullandığını söyledi.

Serginin küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığını aktaran Gündüz, 'Serginin ismi de Mehmet beye aittir. Küratörümüz, Afrika fotoğraflarını izlerken ‘Herkes Afrika’yı çok tembel, çalışmayan, yoksulluk içinde bir coğrafya, kıta olarak bilir. O halde gel Afrika’da da insanların hayata tutunduklarını insanlara gösterelim' dedi ve bugün burada da sergimizi sizin beğeninize sunmuş bulunduk.' ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını belirterek, 'Sergi, Afrika insanının yaşamını nasıl kazandığını, büyük ölçüde ortaya koyan ve oradaki sosyal ekonomik tabloyu yansıtan bir sergi. Süleyman Bey ile bizim yol arkadaşlığımız yıllar öncesinden başlar. Belediye başkanı olduğum ilk yıllarda Zeytinburnu’nun kültür ve sanatla ilgili geleceğini inşa etmekte bana çok büyük bir katkısı olmuştur.' diye konuştu.

Bireysel olarak 1980'li yıllardan beri fotoğraf sanatıyla ilgilendiğini söyleyen Aydın, 'Süleyman Bey fotoğraf sanatında da gelişmeme, belirli bir tarz inşa etmeme katkısı olan önemli arkadaşlarımdan birisidir. Bu sebeple Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.' dedi.

'Afrika’da Alın Teri sergisi', 13 Ocak 2017 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.
Kaynak: AA