ADO'dan Huzur Evi Sakinlerine Ağız Diş Sağlığı Bilgilendirmesi

Adana Diş Hekimleri Odası (ADO) ‘İleri Yaş Projesi’ kapsamında Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek burada kalan yaşlılara ağız ve diş sağlığı, protez kullanımı konusunda bilgilendirme yaptı.

ADO'dan Huzur Evi Sakinlerine Ağız Diş Sağlığı Bilgilendirmesi
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dt. İzzettin Çamurdan, Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Mustafa Kalat, Denetleme Kurulu Üyesi Dt. Kubilay Cenk Altuntop ve TDB YKÜ Dt. Buket Uğuz’un da katıldığı proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, “Sosyal sorumluluğumuz gereği ‘İleri Yaş Projeleri’ kapsamında birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Huzurevinde kalan yaşlılarımızı ziyaret ederek burada yaşayan yaşlı insanlarımıza ağız diş bakımıyla ilgili neler yapabileceklerini, kullandıkları protezlerin bakımları ve nasıl koruyabileceklerini anlatmak istedik. Yaşlılarımızın ağız diş sağlığı konforunun arttırılması ve daha sağlıklı beslenmelerini sağlamanın amaçlandığı bu proje içerisinde yaptığımız muayeneler neticesinde yaşlılarımızın çoğunun damak protez kullandığını gördük. Kendilerine damak protez yapıştırıcıları, protez koruma kutuları, diş fırçası hediye ederek nasıl kullanacaklarını anlattık. Biliyoruz ki ileri yaşlarda iyi çiğnenmeyen yiyecekler genel sağlığı olumsuz etkilemektedir” dedi.

Yaşlılara diş protez temizliği için önerilerde de bulunan Dr. Dt. Boğa, günde 2 kez dişler fırçalanmalı, hareketli protezler yemeklerden sonra çıkarılıp, bol su ile yıkanmalı, protez ağızda olmadığı zamanlarda mutlaka su içerisinde bırakılmalı, yılda 2 kez diş hekimine gidip kontrol olmaları, sonradan oluşacak problemlerin önüne geçer” diye konuştu.

Kaynak: İHA