15 Temmuz Gecesi Uluslararası Makaleye Dökülüyor

15 Temmuz darbe girişimi ve yurdun dört bir yanında darbeye karşı koyulan ulusal direniş, İngilizce makaleye dökülüyor. 8 ayrı kategoride 24 ödülün verileceği yarışmada dereceye giren isimler toplam 80 bin TL ile ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurular 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

15 Temmuz Gecesi Uluslararası Makaleye Dökülüyor
Zeytinburnu Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimini ve o gece yurdun dört bir yanında ortaya koyulan ulusal direnişi dünya kamuoyuna anlatmak için Uluslararası İngilizce Makale Yarışması başlattı. 8 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada, dereceye giren makaleler Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve İspanyolca başta olmak üzere birçok dilde yayınlanacak. Uluslararası yarışmada dereceye giren isimlere toplam 80 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmaya başvurular 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

"Diğer milletlere örnek olacak"

Yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada 15 Temmuz direnişinin tüm insanlığa örnek olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkan Murat Aydın, "15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimine karşı durarak tarihi dönüm noktasına imzasını atan milletimizin mücadelesini, dünyanın tüm milletlerine ve gelecek nesillere, en doğru biçimde anlatmayı istedik. Bu sebeple 15 Temmuz darbe girişimi gecesini uluslararası sahaya taşıyarak milletimizin kaderini belirlediği o anları dünya kamuoyuna duyurmak için Uluslararası İngilizce Makale Yarışması’nı gerçekleştirme kararını aldık" dedi.



8 ayrı kategoride toplam 80 bin TL ödül

Dereceye girecek makalelerin çok sayıda dile çevrilerek yayınlanacağını belirten Başkan Aydın, "Amacımız tüm kıtalardaki insanların bu bilgilere ulaşmasını sağlamak. Bu sebeple yarışmada dereceye giren eserler çok sayıda dile çevrilerek kitap haline dönüştürülecek. Böylece, milletimizin olağanüstü direnişi ve başarısı hem dünyada daha fazla bilinecek hem de benzeri saldırılarla karşılaşma ihtimali olan diğer millet ve devletler de bizim bu tecrübemizden faydalanacaktır. Çünkü 15 Temmuz direnişi, sadece Türkiye’ye özgü değil tüm insanlığa örnek olacak bir direniş, demokrasi, insan hakları ve vatan sevgisi mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Darbe ve direnişin farklı yönlerinin ele alınmasını sağlamak için yarışmanın 8 ayrı kategoride düzenleneceğini belirten Başkan Aydın, tüm vatandaşları yarışmaya davet etti. Toplam 80 bin TL para ödülünün verileceği yarışmada her kategoriden dereceye giren ilk üç isim düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Çok sayıda dile çevrilip, kitaba dönüştürülecek

İngilizce, Arapça, Rusça ve İspanyolca başta olmak üzere onlarca dile çevrilecek olan makaleler ayrıca yarışmaya özel hazırlanmış web sitesinde yayınlanıp kitap haline dönüştürülecek. 15 Temmuz İngilizce Makale Yarışması’na katılmak isteyen vatandaşlar www.turkiyede15temmuz.com adresini ziyaret ederek yarışmaya başvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA