Yüreğir'in İkinci Kapalı Semt Pazarı Hizmete Hazır

Adana’nın Yüreğir ilçesine yapılan ikinci kapalı semt pazarı inşaatı tamamlandı.

Yüreğir'in İkinci Kapalı Semt Pazarı Hizmete Hazır
PTT Evleri Mahallesi’ne yapılan kapalı semt pazarının yakında hizmete açılacağı bildirildi.

Kapalı semt pazarı inşaatının tamamladığını belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’e kapalı semt pazarını yapacak uygun yer bulunduğunda diğer mahallelere de semt pazarı yapacaklarını belirterek "Yüreğir’de vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat yapabilmeleri amacıyla kapalı semt pazarı sayısını çoğaltacağız. En büyük sıkıntımız kapalı semt pazarı yapılacak alanın olmayışı. Bunun için Yüreğir’de yaptığımız kentsel dönüşüm alanları içerisinde kapalı semt pazarı ve sosyal donatı alanları olacak şekilde planlama yapacağız" dedi.

Yüreğir’de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Çelikcan, "Vatandaşlarımız pazar alışverişlerini rahat ortamlarda yapmaları için uygun alan buldukça yenilerini yapmaya devam edeceğiz. Yüreğir’e ilk kapalı semt pazarını Serinevler Mahallesi’ne yaptık, ikincisini de PTT Evleri Mahallesi’ne. 3 bin 814 metrekare kapalı alanı olan semt pazarımızın içerisinde idari binalar da olacak. Amacımız kapalı semt pazarı sayılarını artırarak Yüreğir’de sokaklara kurulan semt pazarlarına son vermektir" diye konuştu.



Görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak

Yüreğir’de açık alanlara kurulan semt pazarlarından sonra ortaya çıkan görüntü kirliliğinin kapalı semt pazarları sayesinde ortadan kalkacağını belirten Başkan Çelikcan, "Birkaç mahallenin ortak kullanacağı bu semt pazarları sayesinde Yüreğir’de görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o bölgedeki esnaflarımız da bu rahatsızlığı yaşamayacaktır. Çok amaçlı olarak yapacağımız kapalı semt pazarlarından vatandaşlarımız farklı şekillerde faydalanacaklardır. Semt pazarının olmadığı günlerde gençlerimizin spor yapabileceği şekilde düzenleme yapacağız. Buraları derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz kermes ve toplantı amaçlı olarak da kullanabileceklerdir. Kurban Bayramı’nda ise kurban kesim merkezleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA