Yaralı Tilkiye Sahip Çıktılar

Yaralı halde bulunan tilki, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce tedavi altına alındı.

Ordu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan tilki tedavi altına alındı.

Korgan ilçesi Terzili Mahallesi'nde dere yatağında yaralı tilki gören Adnan Uçma ile Sami Alanlı, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Bir süre sonra bölgeye gelen ekipler, tilkiyi teslim aldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yarısı bulunan tilki, tedavi altına alındı.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İshak Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı tilkinin tedavisinin sürdüğünü belirterek, 'Bize geldiğinde tilkinin çeşitli yerlerinde açık yarası vardı. Ayrıca yemek yemediği için oldukça bitkindi. Tilki gelir gelmez tedaviye aldık. Şu anda durumu iyiye gidiyor.' dedi.

Yaralı tilkiyi bulan vatandaşlardan Adnan Uçma ise tilkiyi bulduklarında durumunun ağır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

'Yaralı tilkiyi o halde bırakamazdık. Arkadaşımla birlikte tilkinin yaralı bölgelerine pansuman yaptık. Daha sonra tilkiyi dere yatağından alarak yerleşim yerine kadar götürdük. Ardından görevlilere haber verdik. Bir süre sonra gelen ekipler tilkiyi teslim aldı.'

Kaynak: AA