Üniversite Önündeki Trafik Kazası

AKÜ önündeki kavşakta yolun karşısına geçerken hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin arkadaşları, kazanın olduğu yerde trafik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) önündeki kavşakta trafik kazasında hayatını kaybeden Zehra Kurt'un okul arkadaşları, kazanın olduğu yerde toplanarak trafik önlemlerinin arttırılması talebinde bulundu.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Yerleşkesi'ndeki fakültelerde öğrenim gören 50 kadar öğrenci, kazanın yaşandığı kavşakta toplandı.

Polis ise karayolunun işlek olmasından dolayı yol ve yakınında herhangi bir eyleme izin verilmeyeceğini belirterek öğrencileri ikna etti.

Yetkililerden talepleri olduğunu belirten öğrenciler, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile görüştü.

Üniversitenin üzerinde olduğu Eskişehir-Afyonkarahisar karayolunun çok yoğun bir trafiği olduğunu belirten öğrenciler, sürekli radar uygulaması yapılmasını ve toplu taşıma araçlarının yolcu indirme ve bindirme hareketlerinin kontrol edilmesini talep etti.

Rektör Yardımcısı Karakaş, karayolunun belediye veya üniversite kontrolünde olan bir yol olmadığını, şehirler arası bir yol olmasından dolayı yaptırımın Karayolları Genel Müdürlüğünde olduğunu ifade ederek, taleplerin yazılı olarak da kendilerine iletilmesini istedi.

Prof. Dr. Karakaş, kazalarının olmaması için yıllardır mücadele verdiklerini ifade ederek, 'Bu süreç içinde üst geçidin yapılması, sinyalizasyon yapılması için gerekli her türlü yerlerle yazışmalarımızı yaptık. Bugün de kazadan hemen sonra karar aldık, buradan alt geçit daha doğrusu battı-çıktı ile araçların gitmesi yönünde gerekli yerlere yazışmaları yapacağız.' dedi.

Taleplerini ve tepkisini dile getiren öğrencilerden Fatma Çelik, kazada hayatını kaybeden Kurt'un acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek şunları kaydetti:

'Kavşaktan hızlı geçen araçların kontrolünü istiyoruz. Işıklar çok düzensiz yanıp sönüyor. Kısa vadede bunlar gerekli. Burada hız kontrolü uygulaması yok, kesinlikle belediye, karayolları gelip öğrencileri bizzat dinlemeliler. Dedikleri gibi buradan binlerce öğrenci geçiyor ve kontrol edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi burası. Burada sürekli radar denetimi yapılmasını istiyoruz.'

Büşra Söker isimli öğrenci ise 'Bu ülkede yasaların işlemesi için illa ki birinin ölmesi mi gerekiyor? Bugün o öldü, yarın biz öleceğiz, belki de buradaki herhangi birimiz daha ölecek. Bunun garantisini bize hiç kimse veremez. Şu an biz burada bunu destekliyorsak yarın, diğer gün, bizim başımıza geleceği içindir.' dedi

Öğrenciler daha sonra dağıldı.

AKÜ Tarih Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Zehra Kurt, dün üniversite girişindeki ışıklı kavşakta yolun karşısına geçerken hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA