Uçmaması İçin Atmacanın Kanat Tüyleri Kesilmiş

Uşak'ta yaralı bulunan atmacanın uçmaması için kanat tüylerinin kesildiği tespit edildi.

Uşak'ta kanadındaki tüyler makasla kesilmiş halde bulunan atmaca tedavi altına alındı.

Aybey Mahallesi'nde sokakta oyun oynayan çocukların bulduğu yaralı atmaca, vatandaşlar tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğüne bildirildi.

Tedavi için Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu'nun kliniğine getirilen atmacada yapılan incelemede, kuşun uçmaması için kanat tüylerinin makasla kesildiği tespit edildi.

Avcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atmacanın tüy köklerinin narkoz altında yerinden çıkartılacağını, yeni tüylerin çıkması için 4 ay gözetim altında tutulacağını söyledi.

Atmacanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Avcu, şunları söyledi:

'Atmaca sanırım birileri tarafından eğitilmek ya da yurt dışına satılmak üzere yakalanmış, uçmasın diye de kanadındaki tüyler kesilmiş. Bu hayvanlar koruma altındaki türlerden ve kesinlikle yakalanması, avlanması yasak. Bu nedenle vatandaşları uyarıyorum, doğal dengenin sağlanmasında önemli rol üstlenen yırtıcı kuşlara zarar verilmemesi gerekiyor.'

Bu yıl benzer şekilde aralarında baykuş, pelikan, şahin ve doğan gibi 22 yırtıcı kuşun kliniğe getirildiğini bildiren Avcu, bu hayvanlardan ikisinin öldüğünü, diğerlerinin tedavilerinin ardından doğal yaşama bırakıldığını ifade etti.

Kaynak: AA