TÜRSAB Başkanı Ulusoy Açıklaması

'Bir turistin İstanbul'da kalış süresi ortalama 3,6 gün. Bu süreyi 67 güne çıkarmaya çalışıyoruz'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bir turistin İstanbul'da kalış süresinin ortalama 3,6 gün olduğunu, bu süreyi 6-7 güne çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Mobilya ve ev tekstili alanındaki markaları tek bir çatı altında toplayan addresistanbul, TÜRSAB ile yaptığı iş birliği kapsamında turizm acentalarına da kapılarını açacak.

Buna göre seyahat acentalarının Türkiye'ye getirdikleri turistler, addresistanbul'a da uğrayacak.

Ulusoy, addresistanbul Genel Müdürü Derya Devrim'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, 2000 yılında Türkiye'de THY'nin dıştan dışa taşıdığı yolcu sayısının 1,4 milyon olduğunu, bu rakamın 2015 yılında ise 14,6 milyona yükseldiğini kaydetti.

Bir turistin İstanbul'da kalış süresinin ortalama 3,6 gün olduğu bilgisini veren Ulusoy, bu süreyi 6-7 güne çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ulusoy, bu rakamın Yunanistan'da 5,5 gün, İtalya'da ise bir hafta olduğunu ifade etti.

Derya Devrim ise yurt dışından gelecekleri önemli misafirlerine vermeyi planladıkları 'exclusive consulting' ile Türkiye'nin önemli mimarlarıyla kişiye özel hizmet sunmayı ve dünyanın ünlü markalarından yaratacakları yeni dekorasyon trendini 'haute couture' bir hizmet olarak vermeyi planladıklarının altını çizdi.

Kaynak: AA