Türkiye'nin En Büyük Şeb-İ Arus Etkinliği İzmit'te Düzenlenecek

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, vatandaşları 16 Aralık Cuma akşamı düzenlenecek Şeb-i Arus etkinliğine davet etti.

Türkiye'nin En Büyük Şeb-İ Arus Etkinliği İzmit'te Düzenlenecek
Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Ekiz, Oktay Alkan, Emrah Mutaf ile Şeb-i Arus etkinliğinde yer alacak olan çocuk semazenler Numan Pek ve Ensar Koç İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ makamında ziyaret ettiler.

Cuma akşamı saat 19.30 da Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda 100 semazen ve 100 sazendenin yer alacağı etkinlikle ilgili görüş alış verişinde bulunulan ziyarette açıklamada bulunan Başkan Doğan, “Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliğini İzmit’te düzenliyoruz. Konya’dakinden de büyük Şeb-i Arus gösterisinde binlerce vatandaşımıza büyük bir manevi ziyafet vereceğiz. Tüm halkımızı Cuma akşamı düzenleyeceğimiz etkinliğe bekliyoruz. Türk Tasavvuf Vakfı’nın değerli yöneticilerine, genç semazenlerimize de etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Tasavvuf Vakfı ile 7-8 yıldır güzel faaliyetler yapıyoruz. Sadece işin gösteri safhası değil, eğitimiyle ve eğitimin getirdiği diğer bereketle çok güzel faaliyetler oluyor. Mustafa Üstada hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bursa’dan bunun için geliyor ve Allah rızası için Mevlana’nın o güzel bakışını, hissedişini ve ruhunu yaymaya ve diğer insanlarımıza vermeye çalışıyor. Hayırlı bir hizmet. Biz de her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Doğan, İzmit’e büyük bir Mevlevihane kazandırmak istediklerini de söyledi.



Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın da “Başkanımız göreve geldiği günden beri bizlere hep destek oldu. İzmit’teki etkinliklerle Mevlevi kültürünü bayağı yayarak, semazen, neyzen yetiştirdik. Belediye Başkanımız, hedefimizi daha da büyüterek İzmit’e bir Mevlevihane kazandırma çabası içinde. Mevlevi kültürünü duyurmak, bu kültürün turizme katkılarını sağlamak için ortak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA