Tunus-Almanya Enerji İşbirliği Konferansı

Tunus ile Almanya arasında enerji alanında işbirliği imkanları Tunus'un ev sahipliği yaptığı konferansta ele alındı.

Başkentte düzenlenen '6'ncı Tunus-Almanya Enerji İşbirliği Konferansı'nda iki ülke arasında özellikle yenilenebilir enerji alanındaki projeler değerlendirildi.

Konferansın açılışında konuşan Tunus Enerji, Madencilik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Hale Şeyh Ruhu, çok sayıda yatırımcı, şirket ve finans kurumunun yenilenebilir enerji alanında Tunus'a yatırım yapmaya istekli olduğunu söyledi.

Ruhu, 'Bu alanda yatırımcılara altyapıyı hazırlamamız ve projelere ilişkin fizibilite çalışmalarında yardımcı olmamız gerekiyor.' dedi.

Tunus'un yenilenebilir enerji yatırımlarını finanse etme gücünün olmadığını belirten Bakan Ruhu, kendilerine bu alanda sunulacak proje tekliflerini rekabet ve şeffaflık temellerinde değerlendireceklerini vurguladı.

Katılımcılar arasında yer alan devrim sonrası kurucu mecliste Enerji Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Dr. Kemal bin Amara ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın Tunus'ta büyük bir güneş enerjisi santrali kurma projesi olduğunu, bu konuda bugün imzalanması gereken anlaşmanın bazı teknik ayrıntılar nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Tunus'ta enerji açığının yüzde 60 civarında olduğu bilgisini paylaşan Bin Amara, enerji üretimi alanında hazırlanan kanunların yerli ve yabancı yatırımcılara önemli imkanlar sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA