Tıbbi Aromatik Bitkiler Ve Arıcılık Kursları

Namık Kemal Üniversitesi ile Silivri Belediyesi işbirliğindeki Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Arıcılık Kurslarını bitirenler için sertifika töreni düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) tarafından Rektörlük Konferans salonunda gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninin açılışında konuşan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (NAKSEM) Doç. Dr. Ümit Geçgel, Silivri Belediyesi ile kadar kısa süre içinde 3 arıcılık, 2 tıbbi aromatik bitkiler ve 1 seracılık eğitimi gerçekleştirilirken toplam 628 kişiye sertifika verildiğini kaydetti.

Üniversite ile iş birliğinin önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, gelir getiren farklılıkları akılla, bilimle kalıcı üstünlüklere taşıyarak Türkiye'yi dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında taşınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

'Yanı başımızda fiziksel özellikleri, nitelikli eğitimci kadrosu ile gurur duyduğumuz Namık Kemal Üniversitesi bulunuyor. Bizim için Namık Kemal Üniversitesi bir nimettir, sizlere çok şey borçluyuz. Bir üniversitenin bilgi ve birikimini kendi içinde saklı tutmayıp vatandaşıyla üretimde buluşturarak bir bölgenin nasıl şekillendirildiğine şahit olduk.'

Rektör Prof. Dr. Şimşek, üniversitelerin amacı eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ama en önemli görevi de, bölgesel sorunlara çözüm üretmek olduğunu ifade etti.

Düzenlenen törende Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimini başarı ile tamamlayan 35 ve Arıcılık eğitimini başarı ile tamamlayan 55 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA