Sur Esnafı İçin 'Toptancılar Sitesi' Kurulacak

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan terör olayları yüzünden zarar gören toptancı esnafı için, 390 dönüm üzerine “Toptancılar Sitesi” kurulacak.

Sur Esnafı İçin 'Toptancılar Sitesi' Kurulacak
Sur ilçesinde terör olayları ve bu yüzden ilan edilen sokağa çıkma yasakları yüzünden büyük zarara uğrayan toptancı esnafı için, Bağlar ilçesindeki 390 dönüm üzerine “Toptancılar Sitesi” kurulacak. Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz, önlerindeki süreçte ihale sürecini takip edeceklerini ve daha sonraki günlerde ise inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, “Asıl amacımız bu projeyle Sur’da toptancı bırakmamak. Çünkü biz hep beraber oraya gitmezsek ticaretimiz ikiye bölünür. Gelen müşteriler Sur’a mı gitsin yoksa yeni yerine mi gitsin diye düşünecek. Asıl amaç güzel cazibe merkezi yapmak. 5 veya 7 bin kişi istihdamı sağlamak. Sur’da toptancı kalmasın. Hep beraber oraya geçelim ve ticaret hayatımızı sürdürelim” dedi.



“Sur’da yer ve güvenlik sıkıntısı vardı”

Sur’da yer sıkıntısı ve güvenlik sorunu olduğunu ancak zaten sokakların dar olması nedeniyle dışarıdan gelen müşterilerin mal alımında sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Yılmaz, “TIR’lar giremiyordu. O yüzden daha rahat ve geniş bir ortamda bütün esnaflar olarak ticaret hayatımıza devam etmek istiyoruz. Projeye başladığımızda 250 iş yeri düşündük. İmalatçılar çok rağbet etti. İçerisinde lokanta, kafe ve cami olmak üzere yer alacak. Tabi bunlardan en önemlisi aşevi olmasıdır. Esnafın desteğiyle aşevi giderleri karşılanacak ve ardından yoksullara yemek çıkarılacak. Etrafını ise yapay Sur ile kapatıp, ortasına ise minyatür Dörtayaklı Minare yapacağız. Hazine arazini maddi olarak alamadık. Kolay kolay kimse alamaz. Başbakanlık milli emlak arazini bu proje kapsamında TOKİ’ye devretti. Bizden hiçbir ücret talep edilmedi. Kefil olma kısmında ise sıkıntı yaşanması durumunda da Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla referans oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA