Şahinbey'de Vergi Affından 11Bin 22 Vatandaş Faydalandı

Şahinbey Belediyesine 11 bin 22 vatandaş vergi yapılanmasından yararlanmak için başvuru yaptı.

Şahinbey'de Vergi Affından 11Bin 22 Vatandaş Faydalandı
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan faydalanmak isteyen 11 bin 22 vatandaş, Şahinbey Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurarak borçlarını yeniden yapılandırdı.

Yapılandırma kapsamında Şahinbey Belediyesine başvuran mükellefler Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Ecrimisil ve Harçlar İle ilgili borçlar için yeniden yapılandırma talebinde bulundular. Yapılandırma kapsamında mükelleflerin isteği üzerine kendilerine peşin ya da 6,9,12,18 taksitler halinde iki ayda bir yapılandırma seçeneği sunulmuş, peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE rakamının yüzde 50 ‘si oranında ayrıca indirim yapıldı.

Mali hizmetler müdürlüğü fazla mesai yaptı

Ayrıca 01 Eylül-25 Kasım tarihleri arasında Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne 11 bin 22 vatandaş yapılandırma işlemi için başvururken, 11 milyon 353 bin 714 TL tutarındaki borç yapılandırdı. 4 milyon 646 bin 681 TL’lik faiz ve gecikme zammından da vazgeçildi. Bu süreçte Mali Hizmetler Müdürlüğü personelleri vatandaşların mağdur olmaması için mesai saatlerinin dışında hafta içi saat 20.00’ye kadar, hafta sonları (Cumartesi - Pazar) ve başvurunun son günü olan 25 Kasım’da gece saat 24.00’e kadar mesai yaptı.

Yapılandırılan borçlara dikkat çekti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yapılandırmanın devam edebilmesi için ilk iki taksitin zamanında ödenmesinin şart olduğunu belirterek, borçlarını yapılandıran vatandaşların ödemelerini aksatmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak: İHA