Ordu'da Kara Kış

Ordu’da dün akşam saatlerinden itibaren il genelinde başlayan kar yağışı, Ordu’da ulaşım, enerji, haberleşme ve eğitim-öğretim hizmetlerinde aksamalara neden oldu.

Ordu'da Kara Kış
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hayatı olumsuz yönde etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşım, enerji, haberleşme ve eğitim-öğretim hizmetlerinde meydana gelen aksamalarla ilgili açıklamada bulundu.

Ordu’nun 19 ilçesine yağan kar kalınlığının ortalama 42 cm’yi bulduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, şu bilgileri verdi: “Ülkemizin büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, ilimizin özellikle iç kesimlerindeki, ilçelerinde hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Bazı ilçelerimizde kar kalınlığı 80 cm’yi bulmuş durumdadır. 19 ilçemizdeki kar kalınlığı ise ortalama 42 cm’yi bulmuş durumda. Yoğun kar yağışı beraberinde bir takım olumsuzlukları da getirmektedir. Kar yağışına bağlı olarak 741 mahallemizden 448’inin yolu ulaşıma kapandı. Ancak, Ordu Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin yoğun gayretleri sonucu bugün saat 09.30 itibariyle 28 mahallemizin yolu ulaşıma açıldı. Ulaşıma kapalı olan 420 mahalle yolunu ise ulaşıma açma çalışmaları yoğun şekilde sürdürülmekte. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle yollarını açma çalışmaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 230 iş makinesi ve 86 ayrı ekipleriyle sürdürülmekte. Karayolları ağında bulunan yollarımızda ise ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır. Yine kar yağışı nedeniyle 282 elektrik trafosunda arıza meydana geldi. Bu arıza nedeniyle 71 mahallede elektrik kesintisi meydana geldi. Bu arızaları gidermek için Yedaş ekipleri yoğun şekilde çalışıyor. 5 mahallemizde ise elektrik kesintisine bağlı olarak haberleşme sağlanamıyor. İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 ilçemizin tamamında, 5 ilçemizde kısmen eğitim-öğretime bugün itibariyle bir ara verildi.

Perşembe ilçelerimizde ise eğitim-öğretimde bir aksama olmadı. Kötü hava koşullarına karşı tedbirli olan kurumlarımız, donanımlı ekipleriyle birlikte karla mücadele çalışmalarını gece-gündüz demeden sürdürüyor.”
Kaynak: İHA