Milli Piyango Bayinin, Yılbaşı Biletlerini Çaldırdığı İddiası

Konak ilçesinde milli piyango bileti satan seyyar bayi, 9 bin lira tutarındaki yılbaşı çekiliş biletinin çalındığı iddiasıyla polise başvurdu Biletleri çaldığı iddia edilen şüpheli kaçarken bir iş yerinin kamerasınca kaydedildi.

İzmir'in Konak ilçesinde, milli piyango bileti satan seyyar bayi, 9 bin lira tutarındaki yılbaşı çekiliş biletinin çalındığı iddiasıyla polise başvurdu.

Konak Meydanı'nda, Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi biletlerini satan seyyar bayi Fadime Tün (40), polise başvurarak 9 bin lira tutarındaki tam, yarım ve çeyrek biletlerinin çalındığını bildirdi.

Tün, 65-70 yaşlarındaki kişinin 300 liralık iki seri bilet aldığını, biletleri teslim etmek için hazırladığı sırada bu kişinin yüzüne duman üflediğini, bu sırada kendini kaybettiğini söyledi.

Kısa süre sonra kendisine geldiğinde bu kişinin kaçtığını fark ettiğini, bilet destesinin de yerinde olmadığını gördüğünü anlatan Tün, peşinden gitmesine rağmen hırsızın izini kaybettiğini ifade ederek şikayetçi oldu.

Tün, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılbaşı nedeniyle çevresinden borç alarak bilet temin ettiğini ve kazanacağı parayla borcunu ödeyeceğini söyleyerek, 'Evimde 4,5 yaşında çocuğum var. Ailemin rızkını alıp gidenlere hakkımı helal etmiyorum, kefen parası olsun.'' dedi.

Seyyar bayi kodunun 3311 olduğunu bildiren Tün, bu bayi numaralı bilet satın alanların ya da satıldığını fark edenlerin polise haber vermesini istedi.

Bu arada biletleri aldığı iddia edilen kişi, olay yerinden uzaklaştığı sırada pasajda bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, yüzünü gizlemeye çalışan kişinin pasajdan hızla geçtiği yer aldı.

Polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA