Milas'ta Özel Bireylerden Özel Sergi

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 13 engelli bireye yönelik başlatılan “Gülümse Çekiyorum” projesi kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Milas'ta Özel Bireylerden Özel Sergi
Engelli bireyler tarafından çekilen fotoğraflar katılımcılar tarafından beğenilirken, etkinlik öncesinde konuşma yapan Kaymakam Gürel; “Engelli bireylere gerekli yaklaşımın ve ilginin gösterilmesiyle onların neleri başardığını bugünkü sergimizde bir kez daha göreceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı kapsamında Mart ayında M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan 13 özel bireye yönelik hayata geçirilen özel bireylere temel fotoğrafçılık eğitimi verilerek, fotoğraf çekme konusunda donanım kazanmalarını sağlayan “Gülümse, Çekiyorum” adlı projede ortaya çıkarılan fotoğraflar sergilenmeye devam ediliyor.

Proje kapsamında değişik yerleşim yerlerinde ve mekanlarda yapılan çekim çalışmalarından elde edilen ve daha önce Bodrum ve Fethiye’de sergilenen fotoğraflar Milas’ta Atatürk Meydanı’nda da beğeniye sunuldu.

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler başta olmak üzere bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programın açılış konuşması Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürümüz Hüseyin Erkek tarafından yapıldı. Özel bireylere yönelik yapılan her türlü projenin büyük önem arz ettiğini belirten Erkek, projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Erkek’in ardından mikrofona davet edilen Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Nüfusumuzun % 8’inin engelli birey olduğu söylenmekte. O açıdan Milas’ta Mehmet Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gibi bir kurumun olması güzel. Bu kardeşlerimizin topluma kazandırılması lazım. Hayatla iç içe olmaları gerekiyor. Ne kadar sosyalleşirlerse o kadar topluma yakın olur, toplumla iletişim içerisinde olurlar. Engelli bireylere gerekli yaklaşımın ve ilginin gösterilmesiyle onların neleri başardığını bugünkü sergimizde bir kez daha göreceğiz. İlçemizde hayata geçirilen ‘Gülümse Çekiyorum’ adlı proje engelli bireylerimize yönelik düzenlenen güzel bir proje oldu” dedi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Hüseyin Erkek tarafından Etimesgut’a ataması gerçekleşen Kaymakam Gürel’e hediye takdim etmesinin ardından serginin açılışı engelli bireyler tarafından yapıldı.
Kaynak: İHA