Milas'ın Akıllı Kavşak Sorunu Büyüyor

Trafik ihlallerinin sıkça yaşandığı Üçyol’da bulunan akıllı kavşağı kullanan toplu taşıma araçları, akıllı kavşak içerisinde yolcu indirip bindirmeye başladı.

Milas'ın Akıllı Kavşak Sorunu Büyüyor
Milas’ın Üçyol Mahallesi’nde bulunan akıllı kavşakla ilgili yaşanan trafik ihlalleri bitmiyor. Dönel kavşakta yaşanan trafik ihlallerine bir yenisi daha eklendi. Bazı özel ve toplu taşıma araçları, akıllı kavşak içerisinde yolcu indirip-bindirmeye başladı.

Oldukça tehlike yaratan bu durum vatandaşların da tepkisini çekti.

Çevredeki vatandaşlar, akıllı kavşak içerisinde yolcu indirip bindirmenin yasak olduğunu belirterek “Üçyol’a yapılan akıllı kavşak sistemi, trafik yoğunluğuna çare oldu. Ama kavşağın yapılmasıyla beraber, akıllı kavşak sistemini hala çözemeyen kişiler gün geçtikçe trafik ihlallerine bir yenisini daha ekliyor. Özel ve toplu taşıma araçları, dönel kavşak içerisinde bulunan alandan yolcu indirip, bindirmeye başladı.

Bu açıkça trafik ihlalidir. Bu durum yaşanacak olan kazaları da beraberinde getiriyor. Vatandaşın can güvenliği hiç hesaba katılmıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bazı özel araçların da, akıllı kavşak içerisine park ettiğini söyleyen vatandaşlar “Akıllı kavşak içerisine, özel aracını park eden de var. Ada içerisindeki işlek trafikte yapılan parklar, ciddi derecede tehlike doğuruyor. Akıllı kavşak, kazaların ve can kayıplarının önlenmesi için yapıldı. Fakat akıllı kavşak kuralına uymayan binek ve yüklü araçlar, ayrıca sürekli burada hız sınırını aşıyor. Ada içerisinde ise diğer sürücüler için tehlike oluşturabiliyor. Biz kavşağın bu tür trafik ihlallerine karşı, mobese sistemiyle incelenmesini ve gereken cezai işlemlerin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA