Kurumsal Risk Yönetimi Uygulama Eğitimi

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, müdürlük çalışanlarına kurumsal risk yönetimi konusunda uygulama eğitimi verdiklerini bildirdi.

Kurumsal Risk Yönetimi Uygulama Eğitimi
Sağlam, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanan Kurumsal risk yönetimi uygulama eğitiminin 3 iş günü içerisinde 25 personele 18 saatlik eğitim uygulandığını kaydetti.

Projede eğitim uzmanı olarak Fokus Akademi Eğitim ve Danışmanlık kuruluşundan Dr. Mustafa Kemal Topçu’nun görev aldığını belirten Sağlam, “Proje kapsamında katılımcılara “Risk Tanımı ve Riske İlişkin Temel Kavramlar, Risklerin Sınıflandırılması, Kurumsal Risk Yönetimi (Risk Yönetiminin Bileşenleri, Risk Yönetiminin Çerçevesi, Risk Yönetimi Süreci, Risk Yönetimi Hedefleri vs.), Kontrol Faaliyetleri, Kurumsal Risk Yönetimi ile İç Kontrol İlişkisi, Türkiye ve Dünyadaki Düzenlemeler” gibi konular detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Eğitimde Kurumsal Risk Yönetimi’nin teori, kavram, yöntem, model ve uygulamaları personelimize tanıtıldı. Eğitim sonunda çalıştay yapılarak bu çalıştayda kurumumuzun Risk Yönetimi Sistemi incelenerek eksiklikleri tespit edilmiştir” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Sağlam, şunları aktardı:

“Gelişmiş ülkelerde artık yöneticiler, ’iyi yönetim’ olarak kavramlaştırılan yeni yönetim teorisinin ilkelerine uygun bir yönetim gerçekleştirmekle sorumlu tutulmaktadır. Bu kapsamda Kurumsal Risk Yönetimi iyi yönetimin vazgeçilmez bir unsuru olarak görülmektedir. Bu anlayış, başta gelişmiş ülkeler olmak üzere giderek tüm dünyada genel kabul görmektedir.”
Kaynak: İHA