Korkuteli'de Okuma Yazma Kursları Devam Ediyor

Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi, ilçede okuma-yazma oranını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Korkuteli'de Okuma Yazma Kursları Devam Ediyor
Korkuteli’ne ilçesine bağlı tüm mahallelerde okuma yazma bilmeyen kalmasın kampanyası kapsamında okuma yazma kursları açan Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, ilçede şuan 7’den 70’e okuryazarlığın arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, “İlçe genelinde şu andaki okuryazar oranı yüzde 99,9 civarında. Bu rakamı kısa sürede yüzde 100 yapacağız. Cehaletin toprağa gömülmesi, insanların okuryazar duruma gelmesiyle sağlanır. İnsanımızda okuma aşkı var. Artık her türlü imkân da var. Şimdi okuryazar duruma gelme zamanıdır. Genel olarak herkesin okuryazar duruma gelmesi için teşvik edici çalışmalar devam edecek. Bu konuda tüm mahallelerde okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek onların okuma yazmalarını sağlayacağız” dedi.

Taşkan, “bünyemizde bir eğitim ordusu oluşturduk. Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde geçmiş yıllarda 433 kişiye okuma yazma sertifikası verdik. Bunu yaparken kursiyerlerin beli bir yere toplanmasının ötesinde hane hane, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak evlerde de bu eğitimleri verdik. Şu anda fiilen ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın yüzde 99,9’una okuma yazma öğretmiş bulunuyoruz. Bu noktaya ulaşmanın mutluluğu içindeyiz.”
Kaynak: İHA